Recursos contra les sancions
Es poden interposar encara que la liquidació principal sigui ferma.
Si un contribuent rep una liquidació d'Hisenda amb la qual no està d'acord, disposa d'un mes per recórrer-la. Aquest termini es compta a partir de l'endemà de la notificació (a aquests efectes, i en el cas que la liquidació derivi d'una inspecció, s'entén que la notificació s'ha realitzat transcorregut un mes des de la signatura de l'acta corresponent sense que s'hagi rebut cap comunicació per part de l'inspector).
Si la liquidació no es recorre en el termini indicat, esdevé ferma, de manera que –amb algunes excepcions– no és possible presentar recurs posteriorment. Tanmateix, això no afecta els recursos que es puguin interposar contra les sancions que es derivin d'aquella liquidació: encara que esdevingui ferma, la sanció podrà ser apel·lada fins que caduqui el seu dret a fer-ho.
La liquidació i la sanció són actes administratius diferents, de manera que les conseqüències d'aquesta manca d'impugnació de la liquidació principal no es poden extrapolar a la sanció. Recordeu, a més, que en els recursos contra les sancions no cal aportar aval bancari per suspendre la recaptació de la quantitat reclamada: aquesta recaptació queda suspesa automàticament amb la simple presentació del recurs.
Els nostres professionals revisaran les liquidacions que Hisenda us pugui fer arribar i us assessorarà sobre la possibilitat de presentar recurs contra elles.
CONTINGUT RELACIONAT
-
Bonificacions a l’IAE
Comproveu si la vostra empresa té dret a bonificacions a l'IAE.
-
Operacions a final d'any
Algunes operacions que es facturen al mes de gener s'han de comptabilitzar al desembre...
-
Rectificació de l'IVA repercutit
Vegeu els passos que cal seguir per rectificar l'IVA carregat a altres empreses.
contingut exclusiu